Jurnalul.ro Sport Fotbal international Kevin De Bruyne dezvăluie amploarea accidentării din finala Ligii Campionilor

Kevin De Bruyne dezvăluie amploarea accidentării din finala Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |   

Kevin De Bruyne a dezvăluit că a jucat cu o ruptură parțială a tendonului încrucișat în ultimele două luni ale sezonului. Mijlocașul belgian a fost înlocuit cu Phil Foden, în minutul 36 al finalei UEFA Champions League, într-un meci câștigat de Man City grație golului marcar de Rodri.

De Bruyne a dezvăluit acum amploarea accidentării care a dus la eliminarea sa timpurie sâmbătă, declarând că, după ce s-a confruntat cu "mici rupturi" la tendonul de la genunchi timp de mai multe luni, și-a rupt mușchiul complet în finală.

"Mă lupt de două luni, de la meciul din deplasare cu Bayern Munchen", a declarat el presei. "Toate au fost mici rupturi, dar acum s-a rupt-o până la capăt, așa că nu am putut continua".

"Mi s-a spus timp de două luni că există o posibilitate să fiu în pericol, dar, știți, o accepți. Încerc să fiu disponibil pentru echipa mea și știu că la tipul de jucător care sunt există uneori o posibilitate, cu toată puterea și tipul de alergări pe care le fac și intensitatea cu care joc, să-mi pun corpul la bătaie. Dar asta este în regulă. Fac totul pentru a câștiga meciul. Și uneori este greu. În finală, tendonul s-a rupt pur și simplu".

A fost a doua finală consecutivă a Ligii Campionilor în care De Bruyne a ieșit accidentat - după ce a suferit o accidentare în finala din 2020. Dar de data aceasta banca lui City a fost mai puternică pentru a ieși totuși învingătoare.

Victoria de sâmbătă a făcut ca De Bruyne și Man City să completeze o triplă istorică, devenind doar a doua echipă din istoria fotbalului englezesc care a câștigat Liga Campionilor, Cupa FA și Premier League în același sezon.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: De Bruyne man city
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri