Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce NU slăbești deși urmezi o dietă. Doctor Cezar: ”"Aceste programe...”

De ce NU slăbești deși urmezi o dietă. Doctor Cezar: ”"Aceste programe...”

de Redacția Jurnalul    |   

Mulți oameni țin diete și știu cât este de greu să scapi de kiogramele în plus.

După câteva zile de înfometare sau de sport, constați că ai aceeași greutate. Există un motiv însă pentru care nu reușești să slăbești.

Doctor Cezar a vorbit, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, despre ce trebuie să facem când ținem dietă, însă ajungem la un prag peste care nu putem trece.

"Aceste programe, aceste diete, ne limitează foarte mult și ne stresează. Apar variabile în viața noastră care ne strică planul, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. De aceea dietele nu funcționează. Aceste planuri anticipative. Adică îți spun ție ce o să mănânci vinerea viitoare, neluând în considerare variabilele din această perioadă: cât dormi, cât stres ai, dacă te-ai certat cu cineva în perioada asta.

Te influențează, îți modifică glicemia, modifică și consumul de nutrienți din organism. Dacă ești surmenat vei consuma resurse diferite față de acum două săptămâni, când ai luat planul de la nutriționist”, a explicat acesta. 

Rezultatele metabolice nu le vede nimeni

"De ce există aceste diete? Pentru că ele în prima săptămână, prima lună, ele chiar dau rezultate. Alea vizibile, alea pe cântar. Dar rezultatele metabolice nu le vede nimeni. Ce modificări se întâmplă în interiorul celulelor nu se văd. Și alea încep să bată la ușă mai târziu.

Hormonii de foame și de sațietate au o memorie de cel puțin un an de zile. Corpul știe după un an de zile cum ai fost acum. Dacă te apuci de o dietă sau de un stil de viață, el trebuie să țină cel puțin un an de zile", a mai spus Doctor Cezar.

 

Subiecte în articol: dieta slabit doctor cezar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri