Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce se zbate ochiul? Alimente benefice pentru sănătatea oculară

De ce se zbate ochiul? Alimente benefice pentru sănătatea oculară

de Redacția Jurnalul    |   

Tututor oamenilor li se zbate câte un ochi din când în când și, pentru că nu prea sunt explicații medicale, au luat naștere diverse superstiții.

Una dintre problemele cu care ne confruntăm uneori este faptul că ni se zbate ochiul. Majoritatea dintre noi ne îngrijorăm, crezând că este vorba de vreo afecțiune oftalmologică.

Zbaterea ochiului crează disconfort și nu-i găsim, de cele mai multe ori, o cauză medicală. 

Este însă important să știm că stilul de viață influențează modul în care organismul funcționează și reacționează. Prin acest mod putem să indentificăm lipsuri pe care organismul poate să le aibă.

Mușchii ochilor se zbat din mai multe cauze. Printre acestea se numără lipsa somnului, stresul, consumul frecvent și ridicat de cofeină, consumul des de alcool sau tutun, o alimentație nepotrivită, care duce la lipsa magneziului, fierului sau a postasiului.

Prin urmare, dacă ți se zbate ochiul, trebuie să analizezi stilul de viață pe care îl ai și să observi dacă există vreo cauză din cele enumerate mai sus. Este bine de știut că se pot manifesta și prin alte moduri, însă acesta este unul dintre cele mai frecvente.

Alimente benefice pentru ochi

Dacă vrei să te asiguri că ai ochi sănătoși și vrei să ții departe problemele cu vederea, există câteva alimente pe care este necesar să le consumi. Ele asigură toți nutrienții de care ai nevoie pentru a evita aceste probleme.

Acestea includ spanac, creveți, fructele citrice, castraveți, morcovi, ouă, fructe de pădure și anumite tipuri de pește cu un conținut mai mari de grăsimi. În general legumele care au fructe verzi sunt benefice pentru sănătatea ochilor, potrivit spynews.ro.

Subiecte în articol: ochi zbate ochi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri