Unii cred că ouăle trebuie excluse complet din orice fel de diete sanatoase. Totuși... Atunci când vine vorba de ouă, toată lumea tinde să se gândească la cele de găină. La fel de bune sunt și cele de prepeliță, struț și bibilică.
Ouăle de rață și de gâscă trebuie consumate cu moderație sau chiar evitate, deoarece sunt bogate în colesterol.
Dat fiind faptul că ouăle conțin cantității mari de proteine, acestea reprezintă o parte importantă și indispensabilă din cadrul dietei oamenilor activi. Albușul este extrem de bogat în proteine, fiind de preferat atunci când ținem o dietă, deoarece menține masa musculară, dar poate deveni nociv pentru organism atunci când este consumat în cantități mari.
Gălbenușul este bogat în grăsimi sănătoase. Pe lângă proteinele din albuș, un ou conține vitamine și minerale. Valoarea calorică a unui singur ou este de aproximativ 75 de kilocalorii.
Consumați ouă fierte
.....................
Află mai mult despre cum e corect să incluzi ouăle în DIETE SANATOASE