Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină: Corpul de control al guvernului arată practicile ilegale din MAI

Dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină: Corpul de control al guvernului arată practicile ilegale din MAI

Încercare de muşamalizare a anchetei în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină! O spune clar un raport al Corpului de control al guvernului. Metodele dezvăluite par că fac parte dintr-un film poliţist. Controale abuzive, dese şi rapide, doar doar cei care se ocupau de acest caz înţelegeau mesajul să nu deranjeze apele... mai sus.

O mega structură de la Interne s-ar fi pus în mişcare ca să îşi apere şefii în cazul morţii lui Bogdan Gigină, informeaza stiri.tvr.ro

Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, cel care se ocupa de caz, a fost practic sub asediu. 17 poliţişti şi 3 controale au încercat să blocheze ancheta în acest caz.

Controalele au fost abuzive, supradimensionate şi cu totul excepţionale, arată Corpul de control al prim-ministrului. 

Acestea s-au realizat din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu. 

Anchetat pe repede înainte, şefului de la Omoruri i s-a refuzat chiar dreptul la apărare. 

Contestaţia depusă de comisarul şef de poliţie Radu Gavriş cu privire la conţinutul Notei de constatare a fost soluţionată de către preşedintele comisiei de control tematic, deşi acesta a fost implicat în mod direct în acţiunea de control. (Sursă: Raportul Corpului de control) 

O cascadă de nereguli care ar trebui să schimbe inclusiv legile, susţine Corpul de control al guvernului. Raportul recomandă schimbarea modului în care se fac controalele în cadrului Ministerului Afacerilor Interne. 

"Modificarea legislaţiei aplicabile în ceea ce priveşte activitatea de organizare şi executare a controalelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea asigurării corectitudinii şi obiectivităţii controalelor şi asigurării dreptului la apărare al celor controlaţi" este una din soluţiile propuse de inspectorii guvernamentali. (Sursă : Raportul Corpului de Control) 

În octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, care deschidea pe motocicletă coloana fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a murit după ce a căzut într-o groapă.

Subiecte în articol: bogdan gigina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri