Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului Președinte ales

Drulă: Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului Președinte ales

de Redacția Jurnalul    |   

Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului președinte ales, anunță Cătălin Drulă, care luni și-a anunțat retragerea din funcția de lider al USR din cauza rezultatelor obținute la alegerile de duminică.

„Câteva lămuriri legate de pașii statutari/tehnici care urmează în USR. Astăzi (marți - n.r.) voi convoca (1 - Președintele are atributul convocării Congresului partidului) Congresul USR pentru alegerea (Alegerea Biroului Național se face de către Congresul partidului, prin votul delegaților) unui nou Birou Național, pe data de 29 iunie, la București. De asemenea, voi propune astăzi Biroului Național, organizarea alegerilor pentru următorul Președinte al USR, în perioada 24-28 iunie. (3 - Alegerea Președintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor). Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului Președinte ales. USR merge înainte. Mișcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

El afirmă că următoarele obiective sunt luptele din toamnă.

„Alianța PSD-PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul și încrederea oamenilor care își doresc alt viitor în România”, închjeie Drulă.

Cătălin Drulă pleacă de la conducerea USR. Va convoca alegeri pentru un nou președinte și vorbește despre „lideri puternici” în partid, precum Dominic Fritz.

„Îmi asum acest rezultat și voi convoca alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție și mă gândesc aici, spre exemplu, la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte”, a declarat Drulă, după rezultatele slabe de duminică.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Drulă usr mandat presedinte
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri