Ceaiul de cuișoare se folosește în medicina tradițională pentru tratamentul mai multor afecțuni. Acesta are efecte benefice și asupra pielii.
Se prepară prin fierberea cuișoarelor în apă. Această apă are o aromă puternică și poate fi amăruie dacă nu îi adaugi zahăr.
- Poate îmbunătăți digestia și ușurează senzația de balonare.
- Este utilă în detoxifierea orgamismului și stimularea sistemului imunitar.
- Este o sursă de antioxidanți și poate proteja împotriva radicalilor liberi.
Are o aromă plăcută care împrospătează respirația. Conține eugenol, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatorii, astfel c ă reduce inflamația și roșeața provocat de acnee sau eczeme.
Ceaiul de cuișoare are și proprietăți antibateriene, fiind eficient în lupta cu acneea.
Totodată, tonifcă ușor pielea, reducând decolorarea tenului și aducând strălucire texturii pielii.
Antioxidanții pe care îi conține pot diminua apariția ridurilor și a liniilor subțiri. Menține pielea umedă și hidratată.
Poate fi folost ca tonic sau loțiune pentru față, demachiant sau tratament al petelor.
Cum folosești apa de cuișoare pentru ten
Umple o sticlă sau un borcan cu apă filtrată șiadaugi 20 de cuișoare la fiecare ceașcă de apă. Amestecă bine pentru a se distribui cuișoarele în mod uniform. Lasă amestecul cel puțin 12 ore.
Toarnă din soluție pe o dischetă curată și aplică pe față. Poți adăuga câteva picături în demachiantul sau loțiunea tonică obișnuită.
Folosește-o o dată sau de două ori pe zi. Depozitează apa nefolosită în frigider maximum două săptămâni. Dacă vrei să o bei, toarnă într-un pahar în care poți adăuga miere. Bea 2-3 cești de apă zilnic, potrivit hellotaste.ro.
Pot exista efecte adverse ca tulburări de stomac, diaree, amețeală, vomă, dureri de cap. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste efecte adverse, este recomandat să nu mai bei apa și să consulți imediat un medic.