Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Efectul nebănuit al războiului din Ucraina: Hârtia igienică va fi mai scumpă și mai proastă

Efectul nebănuit al războiului din Ucraina: Hârtia igienică va fi mai scumpă și mai proastă

Războiul din Ucraina a produs un val de scumpiri pentru multe produse. După scumpirile alimentelor și carburanților, urmează creșterea prețului pentru un produs folosit zi de zi de români.

Hârtia igienică va fi mai scumpă și mai proastă. Rusia a interzis exportul de lemn de mesteacăn în martie, ca răzbunare la sancțiunile impuse de SUA și Uniunea Europeană în urma războiului din Ucraina, potrivit Bloomberg.

De la începutul anului și până în septembrie au fost importate cu 1,4 milioane de tone mai puțin lemn de mesteacăn. În consecință, se anticipează că aproximativ 800.000 până la 1,2 milioane de tone de celuloză vor dispărea de pe piață, conform estimărilor celor implicaţi în afaceri. 

Pe de altă parte, Uniunea Europeană intenţionează să interzică importurile de hârtie igienică, produse de înfrumuseţare, produsele pentru bărbierit, deodorante și săpun din Rusia, potrivit ultimei propuneri de sancţiuni a Comisiei Europene

Principalul producător de hârtie igienică din Finlanda, Stora Enso Oyj, a anunțat .

Pentru că va fi folosit mai puțin mesteacăn în compoziția hârtiei igienice, aceasta va fi mult mai subțire și mai puțin fină. Așadar, vom plăti mai mult pentru o hârtie de calitate inferioară.

Subiecte în articol: Hârtia igienică Ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri