Jurnalul.ro Sport Sporturi Elina Svitolina, calificată în sferturi la Wimbledon, acuză atacurile asupra Ucrainei

Elina Svitolina, calificată în sferturi la Wimbledon, acuză atacurile asupra Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |   

Ucraineanca Elina Svitolina a declarat că i-a fost „extrem de greu" să se concentreze asupra competiției de la Wimbledon, după ce atacurile rusești au ucis 31 de persoane și au avariat grav un spital de copii din Ucraina. Ea a învins-o luni pe chinezoaica Wang Xinyu, în optimile de finală.

Svitolina, în vârstă de 29 de ani, a izbucnit în lacrimi în timpul interviului de după meci, după ce s-a impus în fața lui Wang Xinyu.

Ea a jucat meciul după ce aflase despre existența victimelor în masă în urma atacului asupra țării sale natale.

Semifinalista de la Wimbledon 2023 este una dintre cele mai importante sportive ucrainene și a vorbit în mod regulat despre impactul războiului asupra țării sale.

După victoria sa cu 6-2, 6-1, Svitolina a declarat, citată de BBC Sport: „A fost o performanță bună din partea mea și este o zi foarte dificilă astăzi pentru poporul ucrainean".

„Nu a fost ușor să mă concentrez asupra meciului", a adăugat Svitolina, izbucnind în lacrimi.

„Încă de dimineață a fost foarte dificil să citesc știrile și să merg pe teren a fost extrem de greu.

„Sunt fericită că am putut să joc astăzi și să obțin o victorie".

Cel puțin 19 persoane au fost ucise la Kiev de atacul din timpul zilei, inclusiv două la Spitalul de Copii Ohmatdyt - cea mai mare unitate de pediatrie din Ucraina - care a suferit daune majore.

Svitolina, alături de fostul fotbalist ucrainean Andriy Shevchenko și campionul de box la categoria grea Oleksandr Usyk, este ambasador al United24, o organizație de strângere de fonduri înființată de președintele Volodymyr Zelensky.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Elina Svitolina acuzatii ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri