Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia - Un indian a primit o amendă usturătoare pentru o falsă alertă cu bombă

Elveţia - Un indian a primit o amendă usturătoare pentru o falsă alertă cu bombă

Un indian, autorul unei false alerte cu bombă pe aeroportul Cointrin din Geneva, va trebui să plătească 50.000 de franci elveţieni (48.800 de euro) poliţiei geneveze pentru gluma proastă pe care a făcut-o, informează luni presa elveţiană, citată de AFP. 

Factura i-a fost trimisă de poliţia Genevei acestui bărbat de 39 de ani, care locuieşte în Montreux, pe malul lacului Leman, şi a cărui identitate nu a fost dezvăluită, notează Le Matin. 

Acest caz datează din 13 octombrie. Temându-se că îşi va rata cursa, bărbatul i-a declarat unei angajate a companiei Aeroflot din Geneva că o bombă se află la bordul avionului cu care el trebuia să călătorească spre Moscova. Din capitala rusă, bărbatul urma să-şi continue călătoria spre India, pentru a se întâlni cu familia sa. 

Poliţia a fost nevoită să implice 101 poliţişti, precum şi asistenţi în securitate, pentru a scotoci avionul şi a bloca zona. În total, poliţia a calculat că a cheltuit 50.000 de CHF, bani pe care indianul va trebui să-i achite. 

Arestat chiar în ziua falsei sale alerte cu bombă, bărbatul a fost condamnat a doua zi la 6 luni de închisoare cu executare. 

În luna iulie, o franţuzoaică de 71 de ani a lansat o falsă alertă cu bombă pe aeroportul din Geneva. Şi ea va trebui să achite o factură emisă de poliţia geneveză, factură care se ridică la 90.000 de franci elveţieni (82.300 euro) pentru mobilizarea inutilă a forţelor de ordine elveţiene. 

Femeia a primit la rândul său, în Franţa, o pedeapsă de şase luni închisoare, din care trei cu executare, pedeapsă dată de Tribunalul corecţional din Annecy, pentru falsă alertă şi denunţare de infracţiuni imaginare.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri