Jurnalul.ro Cultură Teatru ...Escu de Tudor Mușatescu la Bulandra pe 13 septembrie   

...Escu de Tudor Mușatescu la Bulandra pe 13 septembrie   

de Magdalena Popa Buluc    |   

Vineri, 13 septembrie 2024, la Teatrul Bulandra, Teatrul „Stela Popescu” București prezintă spectacolul ...Escu de Tudor Mușatescu, cu Pavel Bartoș în rolul principal, regia Alexandru Grecu și Cristian Șofron, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” Chișinău.

Povestea din ...Escu dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. …Escu nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necșulescu, eroii mai celebrei “Titanic Vals”, ci și o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri și de azi. Avem în meniu șantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului și nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică. „Politica e ca moda! Evoluează, se schimbă, se preface. Și, după cum modei îi ești fidel schimbând-o, tot așa fidelitatea în politică nu e decât o nesfârșită serie de adultere!” spune personajul principal, Decebal Necșulescu.

 

Un spectacol de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, asistenți scenografie Delia – Diana Ghizdăveț, Ecaterina Salimova, costume Geanina Punkoști, coregrafia Dumitru Tanmoșan, Ioana Macarie, …Escu de Tudor Muşatescu este un text atemporal, o satiră politică care a lăsat o amprentă semnificativă în istoria teatrului românesc şi cunoaște o reinterpretare memorabilă prin această versiune de excepție, încă de la premieră aducând în prim plan o distribuție mixtă, aducând pe scenă actori importanți din trupele Teatrului Stela Popescu din Bucureşti, dar şi ale Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri