Este ciocolata bună pentru sănătatea ta? Consumată cu moderație, poate fi extrem de benefică.
Ciocolata poate ajuta la protejarea sistemului cardiovascular. Motivul este oferit de boabele de cacao, bogate într-o clasă de nutrienți numite flavonoide.
Flavonoidele ajuta la protejarea plantelor de toxinele din mediul inconjurator.
Ele pot fi găsite într-o varietate de fructe și legume. Când mâncăm alimente bogate în flavonoide, se pare că și noi beneficiem de această putere "antioxidantă".
Se crede că antioxidanții ajută celulele corpului să reziste la daunele cauzate de radicalii liberi care sunt formați prin procese fizice normale, cum ar fi respirația, și de la contaminanți de mediu, cum ar fi fumul de țigară.
Dacă organismul dumneavoastră nu are destui antioxidanți pentru a combate cantitatea de oxidare care apare, acesta poate fi deteriorat de radicalii liberi.
De exemplu, o creștere a oxidării poate provoca lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), cunoscută și sub denumirea de "colesterol rău", pentru a forma plăci pe pereții arterelor.
Pe lângă faptul că are calități antioxidante, cercetările arată că.............................