Jurnalul.ro Ştiri Locale Fals poliţist, arestat preventiv

Fals poliţist, arestat preventiv

de Redacția Jurnalul    |   

Un bărbat a fost arestat preventiv de către Judecătoria Alba Iulia pentru comiterea mai multor infracţiuni, inclusiv aceea de uzurparea de calităţi oficiale, după ce s-a legitimat în faţa unor persoane ca fiind poliţist, cerându-le acestora să urce într-o maşină cu număr fals de înmatriculare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba transmis, duminică, AGERPRES, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au reţinut un bărbat de 37 de ani, din municipiul Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, furt, uzurparea de calităţi oficiale şi lipsire de libertate în mod ilegal.

"Din cercetări a rezultat că, în seara zilei de 3 septembrie, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, bărbatul ar fi condus un autoturism neînmatriculat, pe care ar fi aplicat plăcuţele de înmatriculare atribuite unui alt autoturism, până în comuna Ighiu, judeţul Alba. Acolo, s-ar fi legitimat în faţa a două persoane ca fiind poliţist şi le-ar fi cerut să urce în autoturism pentru a fi conduse la sediul poliţiei, iar uneia dintre persoane i-ar fi cerut telefonul mobil, fără ca ulterior să-l mai restituie", se menţionează în comunicat.

În vederea documentării activităţii infracţionale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuinţa acestuia a fost percheziţionată.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, iar ulterior în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.

"Cercetările sunt continuate, pentru a fi stabilite toate împrejurările în care ar fi fost săvârşite aceste fapte", precizează IPJ Alba.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri