Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fără glorie, naționala de fotbal a României s-a târât în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

Fără glorie, naționala de fotbal a României s-a târât în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

de Şerban Mihăilă    |   

La capătul unui meci anost, în care noii jucători aduși de antrenorul Mirel Rădoi la prima reprezentativă au fost la fel de neinspirați precum cei pe care i-au înlocuit la națională, selecționata României a scos un 1-1 chinuit, la Belfast, cu Irlanda de Nord, în grupele Nations League.

Timp de 70 de minute, România a avut un atac inexistent, iar gazdele, considerate înaintea meciului un adversar facil, au înscris în minutul 56. A fost nevoie de două schimbări inspirate, Maxim și Mogoș în locul lui Man și Crețu, ca selecționata noastră să înceapă să joace ceva, într-o partidă în care ne-am târât pentru a nu fi învinși.Calvarul a luat sfârșit abia în minutul 82, când veteranul Bicfalvi a înscris golul egalării. 

În rest, fostul spațiu iugoslav un vechi prieten, a ținut cu România și a făcut ceea ce nu am reușit noi pe teren. Aseară, în urma victoriei Bosniei-Herțegovina în fața Belgiei, naționala noastră U21 s-a calificat la turneul final al EURO 2021, iar astăzi, prin rezultatul pozitiv al Serbiei în confruntarea cu Rusia, prima reprezentativă a României a trecut în fața rușilor în clasamentul UEFA și, implicit, va fi plasată într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru CM 2022. 

Mai mult, trupa lui Rădoi a profitat de anularea partidei cu Norvegia, urcând, fără niciun merit, încă un loc în clasamentul după care UEFA va alcătui grupele valorice la tragerea la sorți. 

Echipe de start:

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard J.Evans, Cathcart – Kennedy, McNair, Smith, McCain, Dallas – Magennis, Boyce

Rezerve:  McGovern, Hazard, C. McLauglin, Lewis, Flanagan, Galbraith, McLaughlin, Washington, Whyte

Antrenor: Ian Baraclough

România: Tătărușanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toșca – Crețu, R. Marin, Nistor, Camora – Man, Alibec, Fl. Tănase

Rezerve: Bălgrădean, Lazar, Mitrea, Pușcaș, Al. Maxim, Cr.Ganea, Mogoș, Albu, Țîru, Bicfalvi, Cr.Manea, T. Băluță

Antrenor: Mirel Rădoi

Subiecte în articol: nationala romaniei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri