Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finlandezii de la Nokian Tyres, investiție de 650 milioane de euro într-o fabrică la Oradea

Finlandezii de la Nokian Tyres, investiție de 650 milioane de euro într-o fabrică la Oradea

Producătorul finalndez Nokian Tyres a anunţat marţi că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi în România, la Oradea, o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme.

ar urma să lucreze aproximativ 500 de angajaţiautoturisme

Nicolae Ciucă: „Salut decizia anunţată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România”

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, marţi, decizia anunţată de Nokian Tyres. "Salut decizia anunţată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România 650 de milioane de euro. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri şi va genera aproximativ 500 de locuri de muncă. Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locaţii din Europa, s-a bazat pe criterii de performanţă precum disponibilitatea forţei de muncă calificate, avantajele logistice şi stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanţii companiei, la Palatul Victoria, oportunităţile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a Guvernului. 

Nokian Tyres își va vinde operațiunile din Rusia

 

Subiecte în articol: Nokian Tyres anvelope
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri