Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu verifică angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz

Florin Cîțu verifică angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz

Premierul Florin Cîțu afirmă că a cerut o informare despre angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz. 

„A fost un concurs. Știți foarte bine că la Ministerul Finanțelor a fost un concurs care a fost viciat și toată documentația a fost trimisă către DNA. Mă uit și aici”.

El a fost întrebat dacă poate comenta „politica de cadre” la Transgaz, aflată în subordinea Guvernului, cu referire la angajarea soțulul Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier.

„Am cerut informația. A fost un concurs pe care înțeleg că domnul respectiv l-a câștigat. Am cerut o informare să văd dacă este vreun element suspect la acel concurs”, a răspuns premierul.

Acesta a adăugat că a cerut o informare la Secretariatul General al Guvernului să afle exact care au fost condițiile în care s-a dat acel concurs: „Știți foarte bine că la Ministerul Finanțelor a fost un concurs care a fost viciat și toată documentația a fost trimisă către DNA. Mă uit și aici”.

În momentul angajării Vioricăi Dăncilă la BNR, Cîțu spunea că nu comentează politica de resurse umane a Băncii Naționale. Premierul și-a declarat încrederea în independența politicii financiare a BNR.

Mediafax

Subiecte în articol: florin citu viorica dancila transgaz
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri