Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara - O mamă a născut în drum spre spital

Hunedoara - O mamă a născut în drum spre spital

O fetiţă a venit marţi pe lume asistată de paramedici într-o ambulanţă SMURD, copilul şi mama fiind transportaţi la spitalul orăşenesc din Haţeg în stare bună de sănătate, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. 

Femeia este din localitatea hunedoreană Baru şi a solicitat ajutor din partea paramedicilor după ce intrase în travaliu marţi dimineaţa. 

"Astăzi (marţi, n.r.), în jurul orei 10, echipajul de prim ajutor al Punctului de Lucru Baru, alcătuit din plt. maj. Marius Barbu, plt. maj. Pavel Mati şi plt. maj. Mircea Telegredean, a fost chemat în ajutor de o femeie însărcinată care intrase în travaliu. Pompierii salvatori s-au deplasat în doar câteva minute la casa femeii din Baru şi au urcat-o în ambulanţă pentru a o duce la Spitalul din Haţeg, unde urma să nască", se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara, remis AGERPRES

Deşi distanţa dintre localitatea Baru şi oraşul Haţeg este de doar 25 de kilometri şi poate fi parcursă în mai puţin de o jumătate de oră, femeia, în vârstă de 29 de ani, nu a mai rezistat până la spital. Imediat după ce s-a întins pe targă a dat naştere, în ambulanţă, unei fetiţe căreia pompierii i-au tăiat şi clampat cordonul ombilical şi i-au eliberat căile aeriene. 

Până a ajuns ambulanţa la spital, fetiţa, care cântăreşte trei kilograme şi este sănătoasă, a apucat să îşi facă şi primul somn. 

Aceasta este cea de-a treia naştere asistată de echipajul de prim ajutor SMURD Baru, în ultimul an.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri