Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Crește numărul românilor care închiriază mașini să plece în concediu

Crește numărul românilor care închiriază mașini să plece în concediu

de Redacția Jurnalul    |   

Numărul de mașini închiriate de români a crescut în ptimele șase luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrvit unui studiu al AVIS. Românii închiriază mașini să plece în concediu în Italia, Franța, Germania și Spania.

Potrivit studiului AVIS, s-a a înregistrat o creștere a numărului de autoturisme închiriate de către români pentru primele șase luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, fiind evident un nou trend în rândul turiștilor români: libertatea de mișcare.

„În special pentru plecările în străinătate, au fost înregistrate mai multe solicitări de rent-a-car, pe măsură ce numărul românilor care călătoresc în afara țării continuă să crească. Destinațiile care au generat cele mai multe solicitări de servicii de rent-a-car au fost Italia, Franța, Germania și Spania, potrivit datelor interne ale companiei. Acestea se mențin în continuare în topul preferințelor românilor pentru vacanțe, urmând tendințele din anii trecuți”, potrivit studiului citat.

Potrivit acestuia, Rromânii își doresc din ce în ce mai mult să aibă libertatea de a explora pe cont propriu, fără limitările transportului public sau ale excursiilor organizate, astfel că sunt tot mai interesați de serviciile de rent a car.

„Acestea oferă flexibilitate, confort și le permit turiștilor să călătorească în locuri mai puțin explorate și să se bucure de vacanță în propriul ritm. Urmând tendința anilor trecuți, iulie și august rămân lunile favorite pentru vacanțe ale turiștilor români. Datele confirmă că românii sunt din ce în ce mai deschiși să exploreze noi destinații, dar și să se întoarcă în locurile preferate, în zone mai puțin turistice”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: inchiriat masina concediu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri