Jurnalul.ro Ştiri Externe Întrevedere EȘUATĂ între șefii diplomațiilor rus și britanic. Decizia Moscovei cu privire la personalul diplomatic din Ucraina

Întrevedere EȘUATĂ între șefii diplomațiilor rus și britanic. Decizia Moscovei cu privire la personalul diplomatic din Ucraina

Rusia vrea să recomande personalului personalului neesenţial al misiunilor diplomatice din Ucraina să părăsească țara, a anunțat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la conferința de presă comună cu ministrul britanic de Externe, Liz Truss, transmite TASS.

"Ne-am gândit deja că poate anglo-saxonii pun ceva la cale dacă îşi evacuează angajaţii din Ucraina. Ne-am uitat la acţiunile lor şi, probabil, vom recomanda personalului neesenţial al misiunilor noastre diplomatice să revină acasă pentru o vreme.

Dialogul nostru a fost ca între un surd şi un mut, se părea că ascultăm, dar nu ne auzeam. Explicaţiile noastre cele mai detaliate au căzut, în general, pe un teren nefertil", a spus Lavrov după discuțiile cu oficialul britanic. 

Și președintele american Joe Biden le-a cerut cetățenilor Statelor Unite să părăsească  Ucraina. 

Liz Truss a cerut Rusiei să-și retragă forțele armate de la frontiera cu Ucraina dacă vrea detensionarea situației. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri