Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelian dispărut în timpul atacului din 7 octombrie, găsit mort lângă Gaza

Israelian dispărut în timpul atacului din 7 octombrie, găsit mort lângă Gaza

de Redacția Jurnalul    |   

Un israelian care a dispărut în timpul atacului din 7 octombrie al Hamas și despre care se presupunea că a fost luat ostatic a fost găsit mort în satul de frontieră în care locuia, a anunțat luni presa israeliană, citată de Reuters.

După ceea ce a descris ca fiind o expertiză medico-legală îndelungată, armata israeliană a confirmat identificarea rămășițelor lui Dolev Yehoud.

O declarație militară a precizat că Yehoud, un medic voluntar în vârstă de 35 de ani, s-a numărat printre zecile de locuitori din Kibbutzul Nir Oz uciși în timpul atacului din 7 octombrie, în care multe case au ars până la temelii.

Zeci de alți rezidenți au fost luați de Hamas în captivitate în Fâșia Gaza, administrată de Hamas. Printre aceștia se numără și sora lui Yehoud, Arbel, în vârstă de 28 de ani. La nouă zile după atac, soția lui Yehoud a dat naștere celui de-al patrulea copil al lor.

În total, aproximativ 250 de persoane, inclusiv turiști străini și muncitori, precum și israelieni, au fost luate ostatice în sudul Israelului la 7 octombrie. Câteva zeci de persoane au fost eliberate în cadrul unui armistițiu în Gaza la sfârșitul lunii noiembrie.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: israelian mort gaza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri