Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Căderi masive de zăpadă soldate cu o victimă, trenuri şi maşini blocate

Japonia: Căderi masive de zăpadă soldate cu o victimă, trenuri şi maşini blocate

Căderile abundente de zăpadă continuă pe arii extinse de-a lungul zonelor de coastă de la Marea Japoniei, o persoană a murit, iar un tren şi circa 250 de autovehicule sunt blocate din cauza zăpezii în prefectura Tottori, au anunţat sâmbătă autorităţile nipone conform agenţiei Kyodo. 

Un front atmosferic rece a pus stăpânire pe arhipelagul nipon, agenţia niponă de meteorologie prognozând că precipitaţiile abundente sub formă de zăpadă vor continua şi în cursul zilei de duminică, mai ales în zonele de coastă din nord-estul şi vestul Japoniei. Autorităţile au avertizat locuitorii să circule cu grijă din cauza poleiului şi a acumulărilor de zăpadă care se desprind din copaci şi de pe liniile de curent electric. 

În oraşul Tottori, stratul de zăpadă a ajuns la 91 de centimetri, depăşind 90 de centimetri pentru prima dată în 33 de ani, conform agenţiei nipone de meteorologie. 

Traficul pe calea ferată a fost afectat din cauza ninsorilor abundente, 26 de călători au dormit în cursul nopţii în garnitura de tre pentru că trenul nu putea ajunge în gara din oraşul Aoya, vestul Japoniei, din cauza copacilor şi a zăpezii care blocau calea ferată. 

Pe drumurile afectate de căderile masive de zăpadă, inclusiv autostrada 9, erau abandonate sâmbătă circa 250 de autovehicule. 

Căderile de zăpadă au afectat transportul pe calea ferată pe liniile Tokaido şi Sanyo Shinkasen, unde s-au luat măsuri de reducere semnificativă a vitezei de deplasare a trenurilor. Agenţia niponă de meteorologie a anunţat încă 24 de ore de ninsori până duminică seară la ora locală 6 p.m. fiind prognozat că stratul de zăpadă ar putea ajunge la 60 de cm în multe regiuni din vest şi din est, precum şi în unele zone de coastă ale Japoniei, încheie Kyodo.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri