Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden condamnă cu vehemență invazia Rusiei în Ucraina

Joe Biden condamnă cu vehemență invazia Rusiei în Ucraina

 Preşedintele SUA, Joseph Biden, a avertizat, marţi, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), că invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală", denunţând "catastrofa umanitară" generată de Moscova.

Preşedintele Biden a participat marţi, la Tokyo, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia. Liderul SUA a condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina.

"Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă mondială", a afirmat Joseph Biden, citat de agenţia The Associated Press.

"Parcurgem o perioadă întunecată a istoriei noastre comune. Războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară şi au fost omorâţi civili nevinovaţi pe străzi, fiind deplasaţi milioane de refugiaţi atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate", a adăugat Joseph Biden.

"Lumea trebuie să abordeze această situaţie şi exact asta facem", a subliniat Biden.

"Nu putem permite repetarea unui astfel de conflict în regiunea Indo-Pacifică", a afirmat, la rândul său, premierul Japoniei, Fumio Kishida, referindu-se la tensiunile dintre Administraţia Chinei şi Taiwan.

În timpul summitului Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), bombardiere strategice ruse şi chineze s-au apropiat de spaţiul aerian al Japoniei, iar armata niponă a mobilizat avioane de interceptare.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Joe Biden
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri