Jurnalul.ro Ştiri Externe Jungla de la Calais a fost desființată, o parte din migranții evacuați dorm acum pe străzile din Paris

Jungla de la Calais a fost desființată, o parte din migranții evacuați dorm acum pe străzile din Paris

Numărul migranţilor care dorm pe străzile Parisului a crescut de la începutul acestei săptămâni când a început evacuarea taberei de la Calais, cunoscută drept "Jungla", au declarat vineri surse oficiale, relatează Reuters. 

De-a lungul bulevardelor aglomerate şi a unui canal din nord-estul Parisului, sute de corturi au fost ridicate de migranţi - majoritatea africani care susţin că sunt din Sudan - având pe jos cartoane pentru a-i proteja de frig. 

Deşi prezenţa migranţilor pe străzile Parisului nu este ceva nou, ea a crescut în mod substanţial în această săptămână, a declarat Colombe Brossel, adjunctul primarului din Paris responsabil pe probleme de securitate. 

"Am observat o creştere semnificativă (a numărului migranţilor) de la începutul săptămânii. Noaptea trecută echipele noastre au numărat 40 până la 50 de noi corturi în zonă în ultimele două zile", a spus Brossel, adăugând că există în total 700-750 de corturi. 

Acest lucru înseamnă că între 2.000 şi 2.500 de persoane dorm în zonă, faţă de aproximativ 1.500 cu câteva zile în urmă, a mai spus oficialul francez. 

"Nu este o explozie uriaşă a numărului, însă există o creştere clară. Unii dintre ei provin din Calais, alţii din alte locuri", a mai spus ea. 

După ce ani de zile a servit ca tabără pentru migranţii ilegali care încercau să ajungă în Marea Britanie, "Jungla" de la Calais a fost în cele din urmă dezafectată în această săptămână, iar cei peste 6.000 de locuitori ai taberei au fost relocaţi în adăposturi de pe întreg teritoriul Franţei.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri