Jurnalul.ro Sport Sporturi Liang Wenbo și Li Hang au primit interdicții pe viață pentru meciuri de snooker trucate

Liang Wenbo și Li Hang au primit interdicții pe viață pentru meciuri de snooker trucate

de Redacția Jurnalul    |   

Jucătorii chinezi Liang Wenbo și Li Hang au primit interdicții pe viață pentru trucarea meciurilor în cel mai mare scandal de corupție din snooker. În total, 10 jucători, toți din China, au fost sancționați de Asociația Mondială Profesională de Biliard și Snooker (WPBSA).

Acuzațiile includ manipularea jocurilor, abordarea jucătorilor pentru a trișa, pariuri pe snooker și trucarea unui meci.

Yan Bingtao, campionul Masters 2021, a fost interzis pentru cinci ani, până la 11 decembrie 2027, iar Zhao Xintong, câștigătorul campionatului britanic, trebuie să execute o suspendare de 20 de luni care se încheie la 1 septembrie 2024.

Președintele WPBSA, Jason Ferguson, a declarat: „Acesta a fost un caz foarte complex. A fost sfâșietor să vedem cum niște tineri jucători talentați au încălcat Regulamentul de conduită al WPBSA din cauza presiunii exercitate de doi jucători seniori.

"Acest comportament a fost recunoscut ca fiind total inacceptabil prin impunerea a două interdicții pe viață de a participa în orice fel în competiții de snooker recunoscute oficial.

"Mă bucur că comisia a constatat că nu a văzut în cazul de față nicio dovadă a unei culturi mai largi de abateri în snooker.

"WPBSA va continua să adopte o poziție fermă împotriva celor care încearcă să manipuleze sportul, iar rezultatul de astăzi transmite un mesaj clar că aranjarea meciurilor nu va fi tolerată în snooker."

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Liang Wenbo Li Hang
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri