Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca anunță posibile schimbări ale unor centre de examen la titularizare

Ligia Deca anunță posibile schimbări ale unor centre de examen la titularizare

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Educației Ligia Deca a anunțat duminică efectuarea unor posibile schimbări ale unor centre de examen la proba scrisă a examenului de titularizare, măsuri luate în contextul caniculei.

Ministrul educației susține că vor fi asigurate apă și asistență medicală pe perioada probei.

„În contextul temperaturilor extreme anunțate pentru această perioadă, colegii mei din Comisia națională de organizare a concursului au transmis încă de săptămâna trecută președinților comisiilor de organizare de la nivelul județelor că se impun măsuri pentru reducerea disconfortului termic al candidaților pe parcursul desfășurării probei scrise. Avem confirmarea de la președinții comisiilor de organizare din județe că vor fi asigurate apă și asistență medicală pentru candidați în fiecare centru de examen”, a transmis Ligai Deca pe Facebook.

De asemenea, ministrul spune că președinților comisiilor de organizare de la nivelul județelor li s-a cerut să facă apel la autoritățile locale sau la alte școli din județ pentru sprijin cu aparate mobile de aer condiționat, care să fie folosite în centrele de concurs

„Pentru adaptarea condițiilor, luăm în calcul inclusiv schimbarea unora dintre centrele de examen, în județele în care există această posibilitate, astfel încât să fie folosite cu prioritate, pentru desfășurarea probei scrise, școlile care dispun de climatizare corespunzătoare. În cazul în care vor exista județe în care se va decide o astfel de măsură, modificările vor fi comunicate în cursul zilei de mâine”, mai spune Deca.

Proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor în învățământul preuniversitar este programată miercuri.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: examen la titularizare Ligia Deca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri