Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 207. Explozii în Herson

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 207. Explozii în Herson

Duminică, 18 septembrie 2022, este cea de-a 207-a zi de război în Ucraina.

Update Un grup de luptători ucraineni a fost anihilat în luptele de sâmbătă seara în centrul orașului Herson, anunță autoritățile pro-ruse, citate de  AFP. 

"În centrul Hersonului a avut loc o confruntare între unităţi ale armatei ruse care patrulează pe străzile oraşului şi un grup neidentificat. După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminaţi", a transmis administrația pro-rusă pe Telegram, care a precizat că niciun militar rus nu a fost rănit și niciun civil. 

Un oficial al ocupaţiei ruse, Kirill Stremusov, a dat, astăzi, asigurări că situația este calmă. "Naziştii încearcă să atace, dar fără succes", a declarat el pe Telegram.

Un video cu două venicule blindate înconjurate de soldați pe un bulevard din zona gării din Herson a fost difuzată de media rusă. Unul dintre blindate deschide focul de mitralieră.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al forțelor ucrainene, Natalia Gumeniuk, a denunţat o "provocare".

"Tirurile şi exploziile de ieri din Herson reprezintă o provocare a ocupantului".

Explozii în Herson

Exploziile din Herson, produse în urma unui incident „antiterorist”, anunță presa rusă Forțele ruse au fost implicate sâmbătă seară într-o operațiune „antiterorist” în orașul ocupat Herson, din Ucraina, relatează publicația EuroWeekly News, care citează presa rusă.

Potrivit sursei citate, „militanții” care se instalaseră într-o clădire nerezidențială din oraș au fost eliminați. Imagini video încărcate pe rețelele de socializare arată trupe ruse în vehicule blindate trăgând asupra unor ținte încă necunoscute.

Subiecte în articol: Ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri