Jurnalul.ro Ştiri Externe Lula a făcut hemoragie cerebrală chiar înainte de călătoria în Rusia

Lula a făcut hemoragie cerebrală chiar înainte de călătoria în Rusia

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, și-a anulat călătoria în Rusia pentru summitul BRICS, după ce o căzătură la domiciliu i-a provocat o hemoragie cerebrală minoră.

Medicii spun că președintele a suferit o traumă „mare” la cap și o ușoară hemoragie cerebrală, iar călătoria pe distanțe lungi a fost anulată ca măsură de precauție, dar în rest este apt de muncă.

Biroul prezidențial a afirmat că Lula, în vârstă de 78 de ani, va participa prin videoconferință după ce medicul l-a sfătuit să evite temporar zborurile pe distanțe lungi. Inițial, era programat să plece duminică la ora 17.00, potrivit The Guardian.

Medicul lui Lula, Roberto Kalil, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune GloboNews că președintele a căzut, ceea ce i-a provocat o traumă „mare” la ceafă, care a necesitat cusături și a dus la o „mică hemoragie cerebrală” în regiunea temporo-frontală.

„Este o afecțiune care va avea nevoie de teste repetate pe parcursul săptămânii. Orice hemoragie cerebrală, teoretic, se poate agrava în zilele următoare, așa că observarea este importantă”, a declarat Kalil, adăugând că Lula se simte bine și se poate angaja în activități normale.

Guvernul a anunțat că Mauro Vieira, ministrul de externe, a fost desemnat să conducă delegația braziliană la summitul BRICS.

Gleisi Hoffmann, deputat și președinte al Partidului Muncitorilor al lui Lula, a declarat că a vorbit cu președintele și că „se simte foarte bine, evitând doar o călătorie lungă”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri