Dependenţi de mâncare
Reporterul american de investigații și laureat al Premiului Pulitzer Michael Moss ne dezvăluie în lucrarea sa ceea ce oamenii de știință și lumea medicală știu deja de mai multe decenii, și anume că unele alimente au o capacitate de a crea dependență mai mare decât cea a țigărilor, a drogurilor sau a alcoolului. Cunoscând aceste lucruri, marile companii producătoare de alimente și laboratoarele de chimie alimentară au creat numeroși aditivi și apelează la tot felul de subterfugii comerciale cu scopul de a ne face tot mai dependenți de produsele lor. În paralel cu aceste eforturi susținute, incidența obezității, mai ales în rândul populației tinere, continuă să crească. Relatarea captivantă despre bătălii duse în instanță, campanii de marketing înșelătoare și cele mai recente descoperiri științifice din domeniul alimentației care au provocat actuala criză de sănătate publică din multe țări ale lumii, cartea ne arată de ce este mai important ca oricând să știm cu ce ne hrănim de fapt și cum acționează industria alimentară pentru a ne determina să mâncăm cât mai mult.
Plantele medicinale de la A la Z
Volumul cuprinde monografiile plantelor indigene și ale plantelor exotice cel mai frecvent utilizate în fitoterapie. Cititorul interesat de calitățile terapeutice ale plantelor va găsi aici, pe lângă denumirile lor științifice și cele populare, informații esențiale despre aria de răspândire, utilizările tradiționale, principiile active, indicațiile terapeutice, eventualele efecte toxice și interacțiuni medicamentoase. Este de asemenea descris modul de utilizare modernă a plantelor medicinale: pe de o parte, folosirea acestora în mediul casnic, iar pe de alta, suplimentele alimentare și/sau medicamentele ce conțin principiile lor active. Plante medicinale de la A la Z se adresează atât medicilor și farmaciștilor, cât și tuturor celor interesați de posibilitățile de tratament pe care le oferă fitoterapia.
Alimentaţia bogată în fibre
„Toate bolile încep în intestine”, spunea Hipocrate acum 2.400 de ani, dar abia de curând numeroase cercetări de specialitate au început să confirme că microbiomul intestinal joacă un rol central în starea noastră generală de sănătate. Gastroenterolog renumit și expert în sănătatea intestinală, autorul ne arată care sunt beneficiile fibrelor pentru sănătate din perspectiva medicinei moderne și cum putem combate inflamația din corp, responsabilă pentru cancer, obezitate, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2, boala Alzheimer și multe alte afecțiuni. Metodele sale verificate pentru schimbarea stilului de viață și programul de patru săptămâni, cu peste 60 de rețete de mâncare pentru refacerea microbiomului, împreună cu exercițiile fizice și meditația te pot ajuta în orice problemă cu care te confrunți, fie că este vorba despre creștere în greutate, dezechilibru hormonal sau probleme digestive, fie că vrei să trăiești mai mult sau pur și simplu să te simți mai bine în propria piele.
Alimentaţia taoistă în medicină
Trăim într-o epocă obsedată de diete, în care medicii şi oamenii de ştiinţă, celebrităţile şi industria alimentară ne bombardează zilnic cu informaţii legate de ceea ce mâncăm. Regimul nostru se bazează pe un set de reguli care stabilesc numărul de calorii pe care trebuie să le consumăm şi alimentele „obligatorii” ca să slăbim sau să rămânem tineri. Spre deosebire de aceste diete universale, alimentaţia taoistă consideră că nu există un regim unic potrivit pentru toată lumea şi că organismul nostru ne indică exact alimentele de care are nevoie. Cartea vă arată cum acţionează diferitele alimente şi vă propune mai multe ghiduri de nutriţie, dar vă ajută de asemenea să înţelegeţi de ce sunteţi atraşi irezistibil de anumite alimente şi dacă mâncărurile preferate răspund cu adevărat necesităţilor corpului vostru. Astfel, veţi putea să vă stabiliţi singuri o dietă adecvată pentru a fi mereu sănătoşi şi plini de vitalitate.
Alimentaţia preventivă împotriva bolilor cardiovasculare
Care sunt bolile cardiovasculare, factorii de risc și cum se manifestă aceste boli? Ce regimuri trebuie sa urmăm pentru a diminua pericolul tulburarilor cardiace? Pierre Vican oferă răspunsuri detaliate la aceste întrebări, prezentând inima și sistemul circulator, afecțiunile cardiovasculare, precum și o listă a alimentelor dăunătoare și una a celor recomandate în orice regim de ameliorare sau prevenire. Veți afla care sunt beneficiile consumului de fructe și legume, uleiuri vegetale, produse marine, fibre alimentare și de ce este bine să mâncați cu moderatie produse de patiserie, carne sau dulciuri.
Gusturi din copilărie. Reţete pentru fiica mea
Cartea de bucate a Elenei Nane cuprinde peste 300 de rețete transmise din mamă în fiică, care te vor învăța, pas cu pas, cum să prepari mâncărurile savuroase, prin intermediul cărora te vei întoarce puțin în timp, în cea mai frumoasă perioadă a vieții tale – copilăria. Cum să rămâi, adult fiind, indiferent în fața unei felii pufoase de cozonac, pe care o furai de pe masă cu atâta năzdrăvănie când erai mic? Sau cum să nu-ți amintești cu drag de ciorba de perișoare, din care nu te puteai abține să mai ceri o farfurie? Acum îți va fi mai ușor ca oricând să gătești toate acele preparate cu gust de copilărie, dar și să descoperi alte mâncăruri gustoase, de odinioară.