Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester United negociază vânzarea către șeicul Jassim din Qatar pentru 6 miliarde de dolari

Manchester United negociază vânzarea către șeicul Jassim din Qatar pentru 6 miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |   

Clubul englez Manchester United negociază acordarea de exclusivitate consorțiului condus de șeicul Jassim bin Hamad al-Thani din Qatar în discuțiile de tranzacționare a grupării pentru peste 6 miliarde de dolari, au declarat joi persoane familiarizate cu această chestiune, citate de Reuters.

Membrii familiei Glazer, care dețin participații minoritare la Manchester United și o controlează datorită unei structuri de acțiuni cu două clase, ar urma să încaseze bani în cadrul tranzacției propuse, a declarat una dintre surse.

Oferta Qatarului este în prezent privită de familia Glazer mai favorabil decât o ofertă a miliardarului britanic Jim Ratcliffe, fondatorul producătorului de produse chimice INEOS, au adăugat sursele. Oferta lui Ratcliffe are în vedere ca Glazers să păstreze o parte din interesul pentru Manchester United.

Manchester United este considerată la scară largă ca fiind unul dintre cele mai valoroase active din sportul mondial. O tranzacție de 6 miliarde de dolari ar face din această afacere una dintre cele mai mari tranzacții sportive din toate timpurile, după vânzarea de dimensiuni similare a echipei Washington Commanders din Liga Națională de Fotbal, la începutul acestui an.

Acțiunile lui Manchester United au urcat cu aproape 15% la aflarea veștii.

Manchester United nu ar avea voie să negocieze cu niciun alt ofertant în afară de șeicul Jassim în perioada de exclusivitate. Nu s-a putut afla cât ar putea dura această perioadă. Sursele au avertizat că situația rămâne fluidă și că o nouă ofertă din partea lui Ratcliffe l-ar putea împiedica pe șeicul Jassim să obțină exclusivitatea.

Sursele au solicitat anonimatul, deoarece chestiunea este confidențială. Reprezentanții lui Manchester United și Sheikh Jassim nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Clubul este al patrulea cel mai bogat club de fotbal din lume, potrivit unei analize realizate de Deloitte.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: manchester united Jassim tranzactie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri