Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie, „campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic

Marea Britanie, „campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic

Marea Britanie a condus „o campanie cibernetică ofensivă majoră” împotriva Statului Islamic, potrivit directorului agenției de informații GCHQ, scrie BBC.

Operațiunea a împiedicat capacitatea grupului de a coordona atacuri și a reprimat propaganda, spune fostul agent MI5, Jeremy Fleming. Este pentru prima dată când Marea Britanie a degradat sistematic eforturile din mediul online ale unui adversar, într-o campanie militară.

Jeremy Fleming a făcut dezvăluirile în primul său discurs public în calitate de director al GCHQ.

„Efectele acestor operațiuni sunt pe scară largă”, a declarat acesta la conferința Cyber UK din Manchester.

„În 2017 au existat momente când pentru Daesh (nume alternativ pentru Statul Islamic) a fost aproape imposibil să-și răspândească ura în mediul online, să-și folosească obișnuitele canale pentru a-și răspândi propaganda sau să aibă încredere în publicațiile lor”.

Jeremy Fleming a spus că multe dintre operațiunile cibernetice au fost „prea sensibile pentru a se discuta despre ele”, dar au întrerupt activitățile online ale grupului și chiar au distrus echipamente și rețele.  „Această campanie arată cât de specifice și eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a adăugat acesta.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri