Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie interzice fumatul și pe terasele restaurantelor

Marea Britanie interzice fumatul și pe terasele restaurantelor

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul britanic Keir Starmer a declarat ieri că doreşte să ia noi măsuri pentru a combate fumatul. Starmer anunțase încă de luna trecută că va prelua politica foarte ambiţioasă de luptă împotriva fumatului a predecesorului său Rishi Sunak. Conform acestui proiect, tinerii sub cincisprezece ani nu vor putea să cumpere niciodată în mod legal ţigări.

Guvernul vrea să interzică fumatul în multe spaţii, scrie tabloidul The Sun: în grădinile pub-urilor, pe terasele restaurantelor, în exteriorul cluburilor de noapte şi al stadioanelor de fotbal, pe trotuarele din apropierea universităţilor şi spitalelor, în anumite parcuri.

Pub-urile spun „Nu!”

Proiectul a fost salutat de profesioniştii din domeniul sănătăţii, dar puternic criticat de pub-uri, sector aflat în mare dificultate în ultimii ani.

„Acest lucru este foarte îngrijorător”, a declarat Emma McClarkin, directorul executiv al British Beer and Pub Association, cerând guvernului să-şi reconsidere planurile. „Astfel de restricţii ar avea un impact devastator asupra pub-urilor, care se luptă deja cu creşterea preţurilor la energie şi cu costul uluitor al afacerilor” a adăugat ea.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri