Jurnalul.ro Cultură Teatru Marius Florea Vizante are VIZIuni la Teatrul de Comedie

Marius Florea Vizante are VIZIuni la Teatrul de Comedie

de Magdalena Popa Buluc    |   

Teatrul de Comedie prezintă vineri 29 noiembrie, ora 19.30, la Sala Studio, premiera oficială a producției VIZIuni-oameni-show, un spectacol de Marius Florea Vizante, scenografia și conceptul grafic Daniel Rădulescu, compoziție & ilustrație muzicală Simona Strungaru, costume Marius Florea Vizante, asistent regie Șerban Georgevici, consultație tehnică audio/video Mihai Bogaciu.

Distribuția: Marius Florea Vizante, Simona Strungaru, Gabriel Vatavu.

Cu mulți ani în urmă am devenit fan al marelui umorist francez Alphonse Allais. Povestirea care mi-a rămas înfiptă în minte se cheamă „Dumnezeu” – e cea care mi-a populat imaginația ani buni după și încă mă mai bântuie. Mai rău chiar, a dat naștere altora. Un soi de prieteni imaginari, un fel de obsesii semi-comice, niște... viziuni, ce să mai lungesc vorba. Acum, viziunile astea au crescut mari și se exprimă singure.

Norocul meu este că o fac într-un mediu cât de cât controlat! De fapt, nici nu știu dacă să felicit sau să căinez inițiativa Teatrului de a le lăsa libere prin Sala Studio. Ce știu cu certitudine e că, acum, viziunile astea ale mele sunt libere să-i bântuie și pe alții... pe inconștienții care cumpără bilet. E un fel de terapie prin teatru, o mică exorcizare comico-tristă, o joacă pe care eu o chem „oameni show”.

Cum spune un personaj de al meu: „Viața e o sumă de decese, chestia e... cum le mori! Vă chem să râdem împreună, să-mi fie și mie mai ușor! – Marius Florea Vizante.

Subiecte în articol: marius florea vizante
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri