Jurnalul.ro Ştiri Externe Membrii Casei Regale britanice se strâng la Balmoral, ingrijorați de starea de sanatate a Reginei. Meghan Markle nu îl însoțește pe Harry

Membrii Casei Regale britanice se strâng la Balmoral, ingrijorați de starea de sanatate a Reginei. Meghan Markle nu îl însoțește pe Harry

UPDATE: Ducesa de Sussex, Meghan Markle, nu va călători la Balmoral împreună cu ducele de Sussex, Harry urmând să facă această călătorie de unul singur, au declarat surse citate de gbnews.uk.

Se pare că Meghan va rămâne în Londra, dar nu va participa la premiile WellChild. Ducesa ar putea eventual să i se alăture lui Harry în Scoția la o dată ulterioară, a spus sursa.

Vestea vine după ce s-a anunțat că ducele și ducesa de Sussex se îndrepta spre Balmoral separat de alte familii regale.

Un zbor în care se aflau membrii familiei regale a aterizat pe aeroportul din Aberdeen la ora 15.50 și urmează să plece spre Balmoral.

Avionul îi avea la bord pe ducele de Cambridge, ducele de York și pe contele și contesa de Wessex.

BBC a relatat că avionul transporta până la șapte membri ai familiei regale și că este posibil să îi transporte și pe ducele și ducesa de Sussex.

Cu toate acestea, rapoarte ulterioare au sugerat că soții Sussex se îndreptau spre Balmoral separat de ceilalți membri ai familiei regale - iar surse au declarat ulterior că Meghan nu îl însoțea pe Harry.

 

UPDATE Biroul premierului Marii Birtanii transmite că Liz Truss nu are în plan să viziteze Scoația, declarațiile fiind făcute în contextul privind starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a. Mesajul vine după ce toată familia Reginei s-a adunat la palatul Balmoral.

„Premierul lucrează din Downing Street în această după-amiază (joi - n.r.) într-o serie de întâlniri”, a transmis Downing Street, potrivit Association Press.

Downing Street a declarat că nu are cunoștință de nicio modificare a activității din Camera Comunelor vineri. Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat că aceasta va fi o problemă a președintelui Camerei.

Întrebat dacă planul este în continuare să se desfășoare activitatea Camerei vineri, acesta a spus: „Nu, nu, nu, nu: Aceasta este o decizie a președintelui Camerei, în mod fundamental, dar nu am cunoștință de nicio schimbare”.

Se înțelege că ducele și ducesa de Sussex se îndreaptă spre Balmoral separat de alți membri ai familiei regale, dar au fost în coordonare cu planurile altor membri ai familiei.

Truss a făcut o scurtă declarație după ce a aflat că regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral.

Ea a spus: „Întreaga țară va fi profund îngrijorată de veștile venite de la Palatul Buckingham azi la prânz. Gândurile mele - și gândurile oamenilor din întreaga noastră Regat - sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia sa în aceste momente”.

 

Stire initiala: Medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a reginei Elisabeta a Marii Britanii și au recomandat ca aceasta, în vârstă de 96 de ani, să rămână sub supraveghere medicală, a anunțat joi Palatul Buckingham, conform Reuters.

O sursă de la palat a declarat că membrii apropiați au fost informați și a minimizat speculațiile potrivit cărora monarhul ar fi căzut.

Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcția de prim-ministru al țării, la castelul Balmoral, reședința sa din Scoția.

Truss a declarat că întreaga țară este fi profund îngrijorată de această veste. "Gândurile mele - și gândurile oamenilor din întreaga noastră Regat - sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia ei în aceste momente", a spus ea.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Regina Elisabeta a Marii Britanii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri