Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu și Gallant aduc un omagiu victimelor din 7 octombrie

Netanyahu și Gallant aduc un omagiu victimelor din 7 octombrie

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a adus un omagiu „celor căzuți în Ierusalim” în cadrul unui eveniment comun cu primarul orașului, la un an după atacurile Hamas din 7 octombrie.

Netanyahu și Moshe Leon, primar al Ierusalimului, au aprins lumânări la monumentul „Săbiile de Fier” ridicat în Ierusalim în onoarea victimelor.

„Am trecut printr-un masacru teribil acum un an și ne-am ridicat ca un popor, ca niște lei. Poporul se va ridica ca un leu mare, ca un leu tânăr”, au afirmat cei doi luni într-o declarație citată de CNN.

Între timp, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a emis o lungă declarație în care își amintește de „coșmarul unui atac brutal” și se angajează să câștige „un război împotriva dușmanilor pe șapte fronturi diferite”.

„Comunitățile pașnice, locul unui festival de muzică, terenurile agricole - frumoasa regiune din sudul Israelului, a fost pârjolită de ucigași însetați de sânge cu o singură dorință în inimă - distrugerea și anihilarea totală a Israelului”, a transmis Gallant.

„În această zi dureroasă, mai mult ca niciodată, suntem veșnic dedicați securității și continuității statului Israel și a poporului său”.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: netanyahu omagiu victime
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri