Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa este încă răcit și limitează din nou vorbitul în public

Papa este încă răcit și limitează din nou vorbitul în public

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc a declarat miercuri că încă suferă de răceală, în timp ce și-a limitat din nou luarea de cuvânt la audiența săptămânală din Piața Sfântul Petru. A lăsat, în schimb, un consilier să-i citească textul pregătit, scrie Reuters.

Papa Francisc a spus mulțimii care a venit să-l asculte că motivul este „pentru că încă sunt răcit și nu pot citi bine”.

Cu toate acestea, el a vorbit pentru scurt timp la sfârșitul evenimentului, salutând o parte dintre credincioși și pledând pentru pace în Ucraina, Orientul Mijlociu și alte zone de război.

Starea de sănătate a lui, în vârstă de 87 de ani, a fost o problemă în ultimele două săptămâni, obligându-l să anuleze unele angajamente și să evite să citească unele discursuri.

Vaticanul a declarat pe 24 februarie că acesta suferea de o gripă ușoară.

Săptămâna trecută, Francisc a făcut o scurtă vizită la un spital din Roma pentru o tomografie computerizată, iar sâmbătă a spus că are bronșită.

De asemenea, Papa a delegat lecturile unui asistent la audiența generală de săptămâna trecută, care a avut loc în interior, în timp ce cea de miercuri s-a desfășurat în aer liber, pe vremea relativ blândă din Roma.

Francisc, care are probleme cu mersul, a sosit în Piața Sfântul Petru în vehiculul său special conceput, cunoscut sub numele de papamobil, așa cum se obișnuiește, și a ajuns la locul său mergând cu un baston, părând relativ bine dispus.

Lăsând la o parte problemele de sănătate, suveranul pontif a rămas ocupat, întâlnindu-se sâmbătă cu cancelarul german Olaf Scholz, iar duminică a făcut un alt apel pentru încetarea conflictului din Gaza.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: papa racit vorbit
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri