Jurnalul.ro Sport Fotbal international Patronul echipei Olympique Lyonnais a făcut o ofertă pentru a deveni acționar majoritar la Everton

Patronul echipei Olympique Lyonnais a făcut o ofertă pentru a deveni acționar majoritar la Everton

de Redacția Jurnalul    |   

Proprietarul clubului de fotbal francez Olympique Lyonnais, John Textor, a trimis o ofertă lui Everton pentru a deveni noul proprietar majoritar, potrivit unor informații exclusive ale The Guardian. Publicația scrie că oferta lui Textor are aceiași termeni ca cea din runda anterioară de licitație.

În iunie, Textor a pierdut în fața grupului Friedkin (care deține și AS Roma), care a ajuns la un acord pentru a cumpăra participația de 94,1% a lui Farhad Moshiri în club.

Citește și Atenționare meteo. Cod galben de caniculă în Banat, Oltenia și Muntenia

Cu toate acestea, firma americană de investiții s-a retras din afacere în iulie, ca urmare a preocupărilor legate de împrumutul de 200 de milioane de lire sterline acordat clubului de 777 Partners în timpul încercării lor nereușite de a deveni proprietari.

Citește și Aglomerație pe Valea Prahovei și Valea Oltului. Se circulă în coloană pe ambele sensuri

The Guardian notează că există un obstacol semnificativ în calea lui Textor. Omul de afaceri american deține deja o participație minoritară la Crystal Palace și va trebui să o vândă înainte de a i se permite să cumpere Everton. Cu toate acestea, se crede că Textor este încrezător că vânzarea cotei sale de 40% nu va fi o problemă.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri