Jurnalul.ro Ştiri Politică Paul Stănescu cede că Marcel Ciolacu poate să rămână preşedintele PSD, indiferent de rezultatul de la alegerile prezidenţiale

Paul Stănescu cede că Marcel Ciolacu poate să rămână preşedintele PSD, indiferent de rezultatul de la alegerile prezidenţiale

de Redacția Jurnalul    |   

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a apreciat sâmbătă că premierul Marcel Ciolacu poate să rămână liderul partidului, indiferent de rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, s-a arătat încrezător că Marcel Ciolacu are şanse să câştige cursa pentru Cotroceni, indiferent de contracandidatul pe care îl va avea în turul al doilea.

"Vedem ce se întâmplă după, dar eu cred că Marcel Ciolacu - dacă mă întrebaţi pe mine, că sunt subiectiv - cred că Marcel Ciolacu, indiferent de rezultat, poate să rămână în continuare preşedintele PSD, pentru că momentul la care Marcel Ciolacu a preluat PSD a fost unul foarte greu. Eram aproape în disoluţie", a spus el, într-o declaraţie de presă susţinută înaintea Congresului PSD.

Paul Stănescu a apreciat că PSD şi PNL trebuie să menţină coaliţia de guvernare, în contextul global actual.

"Ne dorim ca în continuare să fim în coaliţie cu PNL, pentru că ce se întâmplă astăzi pe mapamond... sunt lucruri grave, foarte grave. (...) Nu cred că PNL se va retrage de la guvernare. Nu cred acest lucru", a mai spus acesta.

Totodată, Stănescu a dat de înţeles că nu agreează o rotaţie a premierilor într-o eventuală nouă guvernare PSD-PNL.

"Sper să nu mai ajungem acolo. Cred că trebuie continuitate. Cred că un prim-ministru trebuie să fie minimum patru ani, ca să poată să aibă un program, să dezvolte România. Nu cred că rotirile astea sunt bune. A fost o situaţie excepţională", a adăugat el.

Congresul PSD pentru alegerea conducerii formaţiunii şi desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale se desfăşoară sâmbătă, la Centrul Expoziţional Romexpo. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri