Jurnalul.ro Ştiri Externe Șase muncitori sunt dispăruți după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Șase muncitori sunt dispăruți după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

de Redacția Jurnalul    |   

Șase oameni sunt dispăruți în urma accidentului naval de la Baltimore. Autoritățile americane presupun că cei șase au murit și au întrerupt operațiunea de salvare. Un vapor de mari dimensiuni a intrat marți într-un pod uriaș provocând prăbușirea acestuia.

Șase muncitori dispăruți după prăbușirea podului din Baltimore sunt presupuși morți, a confirmat vicepreședintele executiv al companiei Brawner Builders, potrivit Sky News.

Compania nu a prezentat nume, dar a anunțat că există un supraviețuitor. Inițial, opt persoane, care lucrau la pod în momentul în care acesta a fost lovit de nava de marfă Dali, au fost date dispărute. Doi muncitori au fost găsiți, unul fiind rănit grav.

Ceilalți sunt dispăruți, iar căutarea a fost suspendată. Oficialii spun că trec de la operațiunea de căutare și salvare la o misiune de recuperare.

Oficialii Pazei de Coastă din SUA și Poliția de Stat din Maryland au stabilit că, pe baza temperaturii scăzute a apei și a duratei de timp care a trecut de la accident, existau șanse infime ca persoanele dispărute să poată fi găste în viață.

Nava de marfă s-a izbit marți dimineață de podul cu patru benzi din portul american Baltimore. Vaporul și-a pierdut propulsia, a emis un apel de urgență și a încercat a aruncat ancora, au anunțat anchetatorii. În paralel, traficul prin portul american a fost suspendat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Francis Scott Key pod prabusit baltimore
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri