Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șef de poliție din Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Șef de poliție din Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |   

Șeful unui post de poliție comunală din Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, de la secția rurală Suciu de Sus, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată.

Din materialul de urmărire penală înregistrat în baza sesizării Direcției Generale Anticorupție Maramureș au rezultat reiese că polițistul a primit de la o persoană, în mod repetat, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, suma totală de 650 lei și 50 euro, pentru a nu constata efectuarea de către aceasta a unor transporturi de masă lemnoasă, fără documente de proveniență, pentru a nu-i da amenzi și pentru a nu-i confisca masa lemnoasă transportată ilegal.

De asemenea, polițistul a pretins și a primit, prin intermediar, de la o altă persoană, suma de 1.500 de euro, în schimbul restituirii către aceasta a unui vehicul confiscat, prins anterior plin cu lemne furate.

Polițistul fusese reținut la finele lunii mai, apoi a primit arest la domiciliu. În urma contestației formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș la Curtea de Apel Cluj, pe 3 iunie, instanța a dispus arestarea preventivă a polițistului pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: politist judecata coruptie mita
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri