Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta are cheia de intrare la Administrația Trump

Ponta are cheia de intrare la Administrația Trump

de Dan Constantin    |   
Noua echipă  a administrației americane are puține contacte cu politicienii din România.Surpriza vine de la Victor Ponta care a reușit  ca premier să aibă o agendă americană promițătoare care poate fi valorificată după instalarea echipei TRUMP la Casa Albă.
 
Victor Ponta a avut în mandatul din Palatul Victoria o pozitie favorabilă investitiilor americane din domeniul petrolier.În acestă calitate a vizitat platformele marine de explorare în perimetrele de hidrocarburi din Marea Neagră ale companiei ExxonMobil.
 
În vizita din Statele Unite in toamna anului 2014 ,premierul Ponta a insistat să fie inclusă în program  etapa Huston, capitala petroliștilor americani.Acolo s-a întâlnit cu managementul companiei Exxon Mobile.
 
Trump a ales pentru cel mai important post al Executivului- Secretarul Departamentului de Stat- pe Rex Tillerson,CEO la Exxon-Mobil.
 
Ponta mai are un atu în relatia cu noua putere de la Washington : relația de război rece pe care a avut-o cu miliardarul Soros, adversarul feroce al presedintelui ales al Statelor Unite.

Subiecte în articol: Victor Ponta ponta donald trump trump
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri