Jurnalul.ro Ştiri Locale Ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, confiscate în Portul Constanța

Ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, confiscate în Portul Constanța

de Redacția Jurnalul    |   

Autoritățile de frontieră și vamale au făcut o descoperire importantă în Portul Constanța. Au găsit sute de ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, înr-un container venit din China.

Pe 11 mai, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov, 350 ceasuri tip smartwatch care aveau designul unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 1.280.000 lei.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Bunurile au fost confiscate.

De asemenea, pe 12 mai, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au făcut, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unor pasageri dintr-un autocar ce făcea curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele deținute de doi cetățeni români, 85 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Cele două persoane care le dețineau au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 8.500 lei, au fost și acestea confiscate.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Subiecte în articol: portul constanta ceasuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri