Jurnalul.ro Sport Fotbal international Premieră: Brigadă feminină de arbitri la meciul România-Liechtenstein

Premieră: Brigadă feminină de arbitri la meciul România-Liechtenstein

O brigadă feminină va conduce, în premieră pentru o partidă oficială a naționalei, meciul România-Liechtenstein, a anunțat luni Federația Română de Fotbal (FRF).

Conform Fedeației, partida cu Liechtenstein nu va fi doar prima după aproape doi ani cu fanii tricolori pe Arena Națională și prima cu arbitraj VAR la un meci al României pe teren propriu, ci și primul meci oficial al naționalei condus de o brigadă feminină.

Astfel, UEFA a delegat la meci patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Kateryna Monzul la centru și Maryna Striletska și Svitlana Grusho arbitri-asistenți. Al patrulea oficial va fi Liudmyla Telbukh.

Katerina Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov și este licențiată în arhitectură și planificare urbanistică. Din 2016 arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie din istoria competiției, și este arbitru FIFA din 2004. Ea a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014 și a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015.

În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksyi (Ucraina) și arbitru asistent Viktor Matyash (Ucraina).

Partida România – Liechtenstein este programată în 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: brigada feminina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri