Jurnalul.ro Timp liber Fashion Profituri URIAȘE ale celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume

Profituri URIAȘE ale celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume

de Anastasia Paul    |   

În plină criză economică, profitul net al retailerului de îmbrăcăminte Zara s-a majorat cu 24% în primele 9 luni din 2022, ajungând la 3,1 miliarde de euro, scrie Reuters.

Motivele recordului înregistrat de grupul spaniol se regăsesc în creșterea vânzărilor și a prețurilor. În intervalul februarie-octombrie 2022, vânzările Zara au avut un avans de 19%, raportat la aceeași perioadă din anul precedent. 

Totodată, Inditex, compania mamă a brandului Zara, a majorat prețurile produselor cu peste 5%, în contextul scumpirilor generale și a inflației. 

Veniturile generale ale Inditex au crescut cu o cincime, până  la 23,1 miliarde de euro, în același interval, iar profitul operațional a avut un avans tot de o cincime, situându-se la 6,5 miliarde de euro.



"În contextul actual dificil, aceste rezultate reflectă în mod clar soliditatea modelului nostru unic de business", a spus directorul general de la Inditex, Oscar Garcia Maceiras.

Inditex este cel mai mare retalier de îmbrăcăminte din lume și deține brandurile Zara, Stradivarius, Bershka, Oysho, Pull&Bear și Massimo Dutti. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri