Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române despre scandalul Calistrat: “dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. IMPARDONABIL!”

Reacția reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române despre scandalul Calistrat: “dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. IMPARDONABIL!”

Deși la nivel oficial, Biserica Ortodoxă Române nu a transmis încă un comunicat, purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a făcut câteva precizări pentru SPY News.

”Singurul punct de vedere autorizat/ informat prin ancheta îl poate oferi mitropolia de la Iasi, de care aparține pr. Calistrat. Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a spus Vasile Bănescu.

De asemenea, și părintele Constantin Sturzu, Consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor și Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a reacționat:

”Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare.”, a spus părintele Sturzu pentru spynews.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri