Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles va relua călătoriile în străinătate abia anul viitor, din cauza cancerului

Regele Charles va relua călătoriile în străinătate abia anul viitor, din cauza cancerului

de Redacția Jurnalul    |   

Regele Charles va reveni la călătoriile regulate în străinătate anul viitor, după pauza pe care a luat-o de la diagnosticarea sa cu cancer, a declarat un oficial de la palat, citat de The Guardian.

Charles va pleca în străinătate în timpul primăverii și toamnei, perioadele tradiționale pentru vizitele regale oficiale în alte țări, cu condiția ca medicii să aprobe călătoria.

Vorbind la încheierea vizitei de nouă zile a regelui și reginei în Australia și Samoa, sâmbătă, un înalt oficial al palatului a declarat: „Lucrăm acum la un program destul de normal de turnee în străinătate pentru anul viitor”.

Charles primește tratament pentru o formă nedeclarată de cancer de la începutul lunii februarie și a amânat inițial toate îndatoririle publice din acest motiv, continuând să lucreze în privat.

Itinerarul călătoriei în Australia și Samoa, care a fost prima vizită a regelui pe o distanță mai lungă, de la diagnosticarea sa cu cancer, a inclus inițial și Noua Zeelandă, dar aceasta a fost exclusă la sfatul medicilor săi.

Oficialul de la palat a adăugat: „Cred că devotamentul regelui faţă de serviciu şi de datorie este o dovadă extraordinară a faptului că a fost pregătit să ajungă atât de departe şi a fost incredibil de încântat şi foarte, foarte hotărât să facă acest lucru”.

Regele „a iubit cu adevărat” turneul și „s-a bucurat cu adevărat” de programul său din Australia și Samoa, a adăugat oficialul, deoarece acesta i-a ridicat „moralul, dispoziția și recuperarea”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: regele charles cancer
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri