Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari tradiținala ciorbă rădăuțeană

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari tradiținala ciorbă rădăuțeană

de Redacția Jurnalul    |   

Ciorba rădăuțeană este una dintre cele mai delicioase preparate tradiționale românești.

Mâncarea românească se menține în topul preferințelor oamenilor din întreaga lume în domeniul culinar.

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană se gătește repede și este pe placul aproape tuturor.

Ingrediente

2 gălbenușuri
un piept de pui
o jumătate de țelină
4 căței de usturoi
un ardei kapia
sare, piper
200 ml smântână
2 morcovi
2 linguri de oțet
pătrunjel

Mod de preparare
Se pregătesc legumele, care se curăță, se spală, iar mai apoi se pun la fiert într-o oală umplută cu doi litri de apă, alături de pieptul de pui. Se adaugă sare și se lasă la fiert.

După o oră de fierbere, când carnea de pui poate fi deja pătrunsă, se scot legumele și carnea și se lasă la răcit. Țelina și unul dintre morcovi se pasează, iar ardeiul și al doilea morcov se toacă. Carnea de curăță de pieliță și se taie cubulețe, iar mai apoi se adaugă înapoi în ciorbă, alături de legume și se pune, din nou, la fiert.

Separat se pregătește un bol, unde adaugi cele două gălbenușuri de ou cu smântâna și se amestecă, iar mai apoi se adaugă cățeii de usturoi și se amestecă din nou. În bolul cu amestecul de smântână și galbenușuri se toarnă puțină supă fierbinte din oală pentru a avea aceeași temperatură, se adaugă în ciorbă și se oprește focul. La final se adaugă oțetul, pătrunjelul tocat, sare și pieper după gust, notează spynews.ro.

Subiecte în articol: culinar ciorba radauteana retete
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri