Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de Crăciun: Prajitura cu scortisoara si glazura de branza

Rețetă de Crăciun: Prajitura cu scortisoara si glazura de branza

Ingrediente:

450 g faina 

1 pliculet praf de copt 

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

80 ml lapte 

80 ml ulei 

120 g smantana

100 g zahar brun 

1 lingura scortisoara 

60 g unt

60 g crema de branza

160 g zahar pudra 

3-4 linguri lapte 

esenta vanilie

Mod de preparare:

Combina intr-un vas incapator toate ingredientele pentru tort si cand obtii o compozitie omogena toarn-o intr-o tava termorezistenta unsa cu unt inainte.Separat amesteca zaharul brun cu untul topit si scortisoara. Raspandeste-o cu lingurita in tava si treci apoi cu furculita intorcand compozitia, pentru a marmora prajitura cu scortisoara si glazura de branza.Da prajitura la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.In rastimp, pregateste glazura pentru branza: freaca crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adauga laptele treptat, cate o lingura o data, pana atingi o consistenta lichida dar densa.Dupa ce prajitura se raceste putin, toarna glazura deasupra si portioneaza desertul, apoi serveste-l.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri