Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta de pâine de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

Rețeta de pâine de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

Și cine să fie un mai atent depozitar al caietului cu rețete românești dacă nu... mama?! Ei îi datorez cea mai bună rețetă de pâine de casă. Toate amintirile din copilărie încep cu mâinile mamei frământând pâinea cea de toate zilele.

Binecuvântând-o... lăsând-o să crească - tihnit! - sub zăpada șervetului țesut în casă. Modelând-o după chipul și asemănarea rotundului pământ și lăsând-o să se rumenească și să-și împlinească aromele în căldura cuptorului... 

De aceea azi nu e rețetă mai nimerită decât cea a pâinii!

Rețeta de pâine de casă

Ai trebuință de: 500 g făină de grâu, 10 g drojdie, două lingurițe de sare, o linguriță de zahăr, 250 ml apă călduță; facultativ: 6 linguri untdelemn.

Cum se preocedează?..........

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri