Minunate alături de o salată de frunze verzi, dar credem că și una de murături i s-ar potrivi foarte bine. Poftă bună la rulouri cu cartofi și usturoi!
Rulouri 10
Timp preparare 10 minute
Timp gătire 25 minute
Timp de răcire 20 minute
Timp total 35 minute
INGREDIENTE
-
1 aluat foitaj proaspăt
-
400 g cartofi
-
5 caței de usturoi (sau leurdă ori usturoi verde)
-
1 legătură de pătrunjel verde
-
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Fierbeți cartofii în apă cu sare pentru 15 minute, îi scurgeți și îi lăsați să se răcească.
- Îi zdrobiți, nu la fel de fin ca pentru piure (decât dacă doriți), și îi amestecați cu ulei, usturoiul pisat, verdeață, sare și piper.
- Puneți amestecul peste aluatul uns cu puțin ulei și rulați, nu foarte strâns, apoi îl tăiați în bucăți potrivite ca mărime. Ne-au ieșit 10 rulouri.
- Le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 190 de grade pentru 25 de minute.
REȚETĂ VIDEO
rulouri cartofi cu usturoi