Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Ceafă de porc și orez cu legume

Reţeta zilei: Ceafă de porc și orez cu legume

 Ingrediente

  • 400 g ceafă porc
  • 240 g orez bob lung
  • 5 g piper negru
  • 10 g sare
  • 10 ml oțet balsamic
  • 1 morcov
  • 100 g unt
  • 1 vârf rozmarin
  • 3 caței usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 buc ceapă
  • 1 buc zucchini
  • 1 buc ardei gras roșu
  • 1 buc ardei kapia galben

Mod de preparare

Se pun în tigaie la foc mic untul cu rozmarinul și usturoiul, se adaugă feliile de ceafă de porc, peste care s-au presărat sare și piper, apoi tigaia se acoperă cu un capac. Între timp se taie legumele. Carnea se stinge cu oțet, apoi cu vin alb. Când e gata, se pune într-o tavă,. În sosul rămas după pregătirea cărnii se adaugă legumele, care se călesc. Când acestea sunt gata, se adaugă orezul fiert. Această garnitură se servește cu feliile de ceafă pregătite la cuptor. Poftă bună!

Subiecte în articol: Ceafă de porc și orez cu legume
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri